Vroeger was er een hoekje in ons ouderlijk huis waar het licht zo mooi naar binnen viel, dat ik spontaan begonnen ben met fotograferen. Ik vond het heel bijzonder om te zien dat licht en compositie bepalend kunnen zijn in hoe we naar onszelf kijken. Het maakt dat we met meer compassie onze eigen kwetsbaarheid kunnen omarmen. Sterker nog, uit dat proces komen juist de mooiste beelden. 
Ik heb het geluk dat mijn passie mijn beroep is geworden. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie van de Nederlandse Fotovakschool in Amsterdam. Ook tijdens mijn studie heb ik steeds voor ogen gehouden hoe ik later als fotografe aan het werk zou willen.
Ik geniet ervan om mijn creativiteit en artistieke visie de vrije loop te laten tijdens een modereportage. Door te spelen met de kleding, het licht, de poses en de locatie hoop ik anderen te inspireren met het verhaal dat ik vertel en de sfeer die ik daarbij creëer. 
Voor mij is er namelijk niets mooiers dan anderen in het licht en in hun eigen kracht te zetten. Het enige dat mijn model hoeft te doen is er te zijn. De rest gaat vanzelf. Ik luister en kijk heel goed naar degene die voor mij staat zodat ik echt de innerlijke kracht en persoonlijkheid kan vastleggen. 
Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen een unieke kracht en schoonheid bezit die vastgelegd mag worden. Vanaf het moment dat ik mijn camera omhang heb ik iemand in beeld en gaan we samen het onderliggende verhaal tot leven brengen. Dat gaat veel verder dan alleen een druk op de knop. Het gaat om het voelen en vastleggen van de interactie tussen mij en het model op dat moment en het creëren van een veilige ruimte waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarin ieders persoonlijkheid volledig tot zijn recht komt. 
Daar zit mijn kracht, maar ik ben vooral heel benieuwd naar die van jou. 
Back to Top